بهترین انیمههای برشی از زندگی دهه ۹۰ میلادی – موبوگیم
انیمههای Slice of Life یا برشی از زندگی، به جزئیات زندگی پروتاگونیست یا گروهی از شخصیتها میپردازد. ویژگیهای ژانر Slice of Life را میتوان در انیمههای فانتزی، عاشقانه و ایاشیکی مشاهده کرد. درحالی که انیمههای برشی از زندگی امروزه محبوبیت بالایی دارند، این سبک در دهه ۹۰ میلادی نیز حضور فعالی در مدیوم انیمه داشت.
آثار برشی از زندگی در دهه ۹۰ میلادی بیشتر در قالب انیمههای سینمایی ساخته میشدند و استودیو جیبلی با تولید شاهکارهایی مانند Whisper of the Heart و My Neighbor Totoro تاثیرات بزرگ و ماندگاری بر روی این ژانر محبوب گذاشت. با این حال، استودیو جیبلی تنها استودیو دهه ۹۰ میلادی نبود که انیمههای Slice of Life تولید میکرد و در ادامه به ۱۰ انیمه موفق آن زمان خواهیم پرداخت.
۱۰. Boys Over Flowers

انیمه Boys Over Flowers یا Hana yori Dango یکی از معدود آثار عاشقانه شوجو است که با تعداد اپیزودهای زیاد، داستان شخصیت اصلی را در مراحل مختلف زندگیاش روایت میکند. Boys Over Flowers حولمحور شخصیت سوکوشی جریان دارد که در دبیرستانی متعلق به افراد ثروتمند تحصیل میکند اما او در خانوادهای متوسط به دنیا آمده و به همین دلیل نمیتواند با محیط دبیرستانش ارتباط برقرار کند.
درحالی Boys Over Flowers یک انیمه در ژانر برشی از زندگی است، سوکوشی زندگی آرامی ندارد و با روابط سمی و ملودرامهای زیادی دست و پنجه نرم میکند.
۹. Marmalade Boy

این انیمه با ۷۶ اپیزود داستان دختری با نام میکی و خانوده عجیب و غریب او را روایت میکند. انیمه از جایی آغاز میشود که میکی متوجه جدا شدن پدر و مادر خود میشود، اما با پیشروی روند داستان، ماجرا پیچیدهتر از آن چیزی که میکی تصور میکرد جلو خواهد رفت.
میکی از پس ورود به خانه جدیدش، رابطه عاشقانهای را آغاز میکند تا ماجراجوییهای جالب و البته غمانگیز او ادامه پیدا کند.
۸. Ah! My Goddess

Ah! My Goddess حولمحور الههای با نام بلدندی جریان دارد که عاشق پسری جوان میشود. داستان Ah! My Goddess با الهام از اساطیر نورس و ژاپن نوشته شده است و در دهه ۹۰ میلادی بسیار از طرفداران مدیوم انیمه را با ژانر کمدی عاشقانه با المانهای فانتزی آشنا کرد.
این انیمه با ویژگیهایی مانند عشق ممنوعه، مدرسه و برآورده شدن آرزوها، نمونه بسیار خوبی از آثار Slice of Life در دهه ۹۰ میلادی به شمار میرود.
۷. His & Her Circumstances

His & Her Circumstances یک انیمه کمدی عاشقانه دبیرستانی است که به عنوان یکی از بهترین آثار شوجو دهه ۹۰ شناخته میشود. پروتاگونیست انیمه یعنی شخصیت یوکینو، سعی دارد با موفقیتهایی مانند کسب نمرات خوب در دانشگاه توسط اجتماع تایید شود، اما کاراکتر سویچیرو موفقیتهای او را از چنگش در میآورد.
نویسندگان این اثر به خوبی موفق شدهاند یک رقابت را به عشقی باورپذیر تبدیل کنند. بسیاری از طرفداران His & Her Circumstances امیدوار هستند تا ادامه مانگا نیز در قالب یک انیمه سریالی اقتباس شود تا باری دیگر ماجراجویی شخصیتهای دوستداشتنی آن را دنبال کنند.
۶. Only Yesterday

Only Yesterday جزو معدود آثار استودیو جیبلی است که حولمحور یک شخصیت بزرگسال جریان دارد، البته تمرکز اصلی آن بر روی خاطرات بچگی کاراکتر اصلی است. داستان از جایی آغاز میشود که تائکو به زادگاهش بازمیگردد و خاطرات کودکیاش را مرور میکند.
انیمههای Slice of Life تمرکز زیادی بر روی حس نوستالژی دارد، حتی اگر بیننده با حس پروتاگونیست نتواند ارتباط برقرار کند. Only Yesterday این حس را به بهترین نحو ممکن به بیننده منتقل میکند تا شاهد یکی از آثار آندرریتد استودیو جیبلی باشیم.
۵. My Neighbors the Yamadas

My Neighbors the Yamadas یکی دیگر از آثار کمتر دیده شده استودیو جیبلی به شمار میرود که سکان کارگردانی آن در دستان ایسائو تاکاهاتا بود. درحالی که تاکاهاتا آثار بخشی از زندگی دیگری مانند Anne of Green Gables را نیز در کارنامه خود دارد، بسیاری از طرفداران استودیو جیبلی، My Neighbors the Yamadas را به لطف سبک هنری منحصر به فرد و داستان جذاب بهترین ساخته او میدانند.
داستان درباره خانوادهای است که با مشکلات و اتفاقات مختلفی برای آنها رخ میدهد. تمام اعضای این خانواده، از مادربزرگ گرفته تا فرزندان کوچک، شخصیتهای پویایی دارند و بهراحتی میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد.
۴. Sailor Moon

درحالی که آرکهای فرعی بسیار زیادی در مانگا Pretty Guardian Sailor Moon وجود دارد که به روابط دوستانه شخصیتها و وقایع روزانه آنها میپردازد، برای طرفداران ژانر برشی از زندگی لحظات لذتبخشی رقم خواهد خورد.
ویژگی اصلی که Sailor Moon را به یک انیمه ماندگار در مدیوم تبدیل میکند، لحظات کندتر آن است که به شهر توکیو و رنگهای رویاگونه و زیبای آن میپردازد. البته این سکانسها تنها برای چشمنوازتر شدن انیمه نیستند و در خدمت روایت داستان در Sailor Moon عمل میکنند.
۳. Whisper of the Heart

شیزوکو پروتاگونیست علاقهمند به کتاب انیمه Whisper of the Heart است که تقریبا تمام آثار کتابخانه را حداقل یک بار خوانده است. شیزوکو آرزو دارد که به یک نویسنده و رماننویس موفق تبدیل شود و بخش بزرگی از انیمه با دنبال کردن این آرزو سپری میشود.
تماشای شیزوکو در زمان مطالعه اتسمفر فوقالعادهای ایجاد میکند که حتی الهامبخش چنلی محبوب در یوتیوب با نام Lofi Girl نیز شد. شیزوکو میداند که پرورش استعداد نیازمند زمان است و در این راه با چالشهای متفاوتی روبهرو خواهد شد تا مخاطب ماجراجویی لذتبخش را تماشا کند.
۲. My Neighbor Totoro

در داستان My Neighbor Totoro شخصیتهای می و ستسوکی کوساکابه به همراه پدرشان به روستایی در اطراف شهر نقل مکان میکنند تا به مادر خانواده که به علت بیماری در بیمارستانی بستری است نزدیکتر باشند. این انیمه از نگاه دختران کوساکابه خانههای روستایی و جنگلی رازآلود را به تصویر میکشد.
My Neighbor Totoro استانداردهای جدیدی را برای آثار مرتبط با کودکان و به طور کلی دنیای انیمیشن تعیین کرد تا انیمهای ساخته شود که برای تمامی گروههای سنی سرگرمکننده و تاثیرگذار باشد. از زاویه دید دختران کوساکابه، تمام جزئیات جهان انیمه جادویی به نظر میرسند.
۱. Moomin

Tales from Moominvalley که بیشتر با نام Moomin شناخته میشود انیمه سریالی با ۱۰۴ اپیزود است که با اقتباس از رمانی با همین نام نوشته تووه یانسون ساخته شده است. Moomin روایتگر داستان زندگی روزمره مومینترولها و روبهرو شدن آنها با چالشها و اتفاقات مختلف است. این سریال در دهه ۹۰ میلادی به یکی از آثار محبوب در ژاپن تبدیل شد و طرفداران بسیار زیادی به دست آورد.
بااینکه نوع روایت داستان بسیار ساده است، اتفاقات متنوعی برای مومینها پیش میآید و حتی در برخی مواقع نویسندگان پا را فراتر میگذارند و آنها را وارد جنگلهایی پر از ارواح و جادوگران رازآلود میکنند. رمانهای Moomin در اصل متعلق به کشور فنلاند هستند، اما سازندگان به خوبی موفق شدهاند تا المانهای آن را با ژانرهای ایاشیکی و برشی از زندگی هماهنگ کنند تا شاهد یکی از دوستداشتنیترین آثار مدیوم انیمه باشیم.
منبع: CBR

منبع: gamefa.com