» فیلم و سریال » برترین‌ها (سینما) » فیلم‌هایی که جکی چان کارگردانی و بازی کرده است – موبوگیم
فیلم‌هایی که جکی چان کارگردانی و بازی کرده است – موبوگیم
برترین‌ها (سینما)

فیلم‌هایی که جکی چان کارگردانی و بازی کرده است – موبوگیم

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ 004

جکی چان در کارنامه هنری خودش در آثار متعددی هنرنمایی کرده ولی علاوه بر بازی، تعدادی از این فیلم‌ها را کارگردانی نیز کرده است.

 جکی چان به خاطر ترکیب منحصر‌به‌فردی از کونگ‌فوی جدی و کمدی فیزیکی شناخته می‌شود. او با فیلم اکشن Rush Hour از دهه ۹۰ میلادی که دارای طراحی مبارزات درخشان بود، در آمریکا به شهرت رسید و به یکی از بزرگ‌ترین بازیگران هنرهای رزمی تبدیل شد. در واقع، شهرت او عمدتاً به خاطر بازیگری‌اش در سینما است و نزدیک به ۲۰۰ نقش بازیگری در کارنامه دارد اما جکی چان پیش از آنکه با فیلم Rush Hour معروف شود، از دهه ۶۰ میلادی وارد این صنعت شده بود و حتی مدتی صرفاً به‌عنوان بدل‌کار در چند فیلم فعالیت داشت.

با این حال، او فقط جلوی دوربین نبوده بلکه در پشت صحنه نیز نقش مهمی ایفا کرده است. نخستین تجربه کارگردانی‌اش به سال ۱۹۷۹ و فیلم The Fearless Hyena بازمی‌گردد که خودش نیز در آن بازی کرده بود. هرچند هیچ‌کدام از بهترین فیلم‌های جکی چان در ۱۵ سال اخیر به کارگردانی خودش نبوده‌اند، اما آخرین فیلمی که او کارگردانی کرد، درام عاشقانه The Diary در سال ۲۰۲۰ بود. این فیلم به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفت و فراموش‌شدنی بود اما برخی از بهترین فیلم‌های کمدی رزمی او با حضورش در پشت دوربین نیز همراه بوده‌اند. فهرست فیلم‌هایی که او در آن‌ها هم کارگردان بوده و هم بازیگر، نشان‌دهنده درک عمیق او از سینماست.

۱۳. فیلم ۱۹۱۱ (محصول ۲۰۱۱)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

انقلاب سال ۱۹۱۱ چین به سلطنت آخرین دودمان بزرگ این کشور پایان داد. این انقلاب که با قیام ووچانگ آغاز شد، در نهایت به تولد جمهوری چین انجامید. فیلم ۱۹۱۱ با کمی دقت تاریخی و فیلم‌برداری بسیار زیبا، داستان این انقلاب را روایت می‌کند و «وینستون چائو» نقش سون یات-سن، نخستین رئیس‌جمهور موقت چین را ایفا می‌کند. جکی چان در نقش شخصیت اصلی، فرمانده نظامی «هوانگ شینگ» ظاهر شده است.

سکانس افتتاحیه فیلم یک صحنه کلاسیک اکشن است که جکی چان به‌تنهایی گروهی از سربازان امپراتوری را شکست می‌دهد. اما این فیلم یک اثر اکشن نیست و بیشتر بر تنش‌ها و درام‌های سیاسی آن دوران تمرکز دارد. با وجود بازیگری خوب و تصاویر چشم‌نواز، تمرکز بیش از حد فیلم روی یک مضمون خاص باعث شده تا نتواند اثری تأثیرگذار باشد.

۱۲. فیلم Chinese Zodiac (محصول ۲۰۱۲)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

اگر تا به حال به این فکر افتاده‌اید که اگر ایندیانا جونز هنرهای رزمی بلد بود چه می‌شد، باید بدانید که جکی چان هم دقیقاً همین ایده را داشته است. او شخصیت «آسیان هاوک» را خلق کرد که نخستین بار در فیلم Armour of God محصول ۱۹۸۶ معرفی شد؛ ماجراجویی که مأموریت‌هایی برای یافتن آثار باستانی گمشده چین انجام می‌دهد.

با وجود بدل‌کاری‌های شگفت‌انگیز همیشگی جکی چان، فیلم Chinese Zodiac که سومین قسمت از سه‌گانه آسیان هاوک محسوب می‌شود، در روایت داستانی‌اش بسیار نامنسجم و آشفته عمل کرده است. گرچه این فیلم یکی از پرفروش‌ترین آثار جکی چان و پرفروش‌ترین فیلم در این سه‌گانه است، اما امتیاز ۲۵ درصد را در سایت Rotten Tomatoes کسب کرده است.

۱۱. فیلم Dragon Lord (محصول ۱۹۸۲)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

فیلم‌نامه و کارگردانی این فیلم بر عهده خود جکی چان بوده و او نقش شخصیت «دراگون» را بازی می‌کند. در کنار او، «مارس» در نقش «کابوی» ظاهر شده و این دو، نقش دو دوست صمیمی و بامزه را ایفا می‌کنند که روزی تصمیم می‌گیرند مأموریتی جدی را به عهده بگیرند. آن‌ها پس از کشف یک توطئه، از مهارت‌هایی که از طریق ورزش کسب کرده‌اند برای مقابله با آن استفاده می‌کنند.

فیلم Dragon Lord مهارت‌های شگفت‌انگیز جکی چان را به‌عنوان یک رزمی‌کار جدی به نمایش می‌گذارد؛ حرکاتی که بیشتر شبیه به پارکور خارق‌العاده هستند. با این حال، این تقریباً تنها چیزی است که فیلم برای ارائه دارد. صحنه‌هایی که دو شخصیت به شوخی و بازی مشغول‌اند به‌یادماندنی هستند، اما داستان فیلم، علی‌رغم شروع جذاب، نتوانسته به پتانسیل احساسی خود دست پیدا کند. با این وجود، بدل‌کاری‌های چشمگیر چان دیدن فیلم را ارزشمند می‌کند.

۱۰. فیلم Armour of God (محصول ۱۹۸۶)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

در میان فیلم‌های ماجراجویی رزمی، فیلم Armour of God از نظر ایده و ژانر روی کاغذ در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد. اما داستانی سطحی، شخصیت‌های زیاد و پرداخت‌نشده و یک ضدقهرمان فراموش‌شدنی، شکوه این ایده را از بین برده‌اند. جکی چان در این فیلم در نقش آسیان هاوک ماجراجویی شبیه به ایندیانا جونز ظاهر شده است. شخصیت او با آن جذابیت همیشگی و مهارت‌های رزمی فوق‌العاده، جالب است اما داستان فرعی‌ای که درباره او روایت می‌شود بی‌نتیجه و بی‌هدف باقی می‌ماند.

با این حال، فیلم Armour of God از طریق صحنه اکشن نهایی‌اش تا حدودی اشتباهات روایی را جبران می‌کند. در این سکانس، جکی چان در اوج آمادگی خود قرار دارد؛ هم در شوخی‌ها و هم در مشت‌هایی که همین‌قدر که دردناک‌اند، سرگرم‌کننده نیز هستند. اگر داستان عمیق‌تر و شخصیت‌ها بهتر پرداخت می‌شدند، این فیلم می‌توانست اثری عالی باشد.

۹. فیلم ?Who Am I (محصول ۱۹۹۸)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

در فیلم ?Who Am I، جکی چان نقش مردی مبتلا به فراموشی را بازی می‌کند که به دلیل سؤال تکراری‌اش («من کی‌ام؟») لقب Whoami گرفته است. او تلاش می‌کند توطئه‌ای را کشف کند که منجر به حادثه و از دست دادن حافظه‌اش شده است. این فیلم با ترکیب متعادلی از کمدی فیزیکی و صحنه‌های اکشن خوب ‌طراحی ‌شده، به یک تریلر اکشن واقعی از جکی چان تبدیل می‌شود.

یکی از خطرناک‌ترین بدل‌کاری‌های چان در این فیلم اتفاق می‌افتد؛ جایی که او با طنابی که دور بدنش پیچیده، از یک پشت‌بام پایین می‌چرخد. تنها نقطه‌ضعف فیلم این است که گاهی بیش از حد بی‌منطق و غیرواقعی می‌شود و اگر داستان با لحن جدی‌تری روایت می‌شد، تجربه‌ای هیجان‌انگیزتر و پرتنش‌تر ارائه می‌داد.

۸. فیلم The Fearless Hyena (محصول ۱۹۷۹)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

اولین تجربه کارگردانی جکی چان، مهارت او را نه فقط به‌عنوان یک رزمی‌کار، بلکه به‌عنوان بازیگری توانمند به نمایش می‌گذارد. در نیمه اول فیلم، او بیشتر به سبک همیشگی‌اش یعنی کمدی فیزیکی اجرا می‌کند اما گره احساسی‌ای که شخصیتش را به مسیر انتقام می‌کشاند، لحن فیلم را کاملاً تغییر می‌دهد. سبک مبارزه منحصر‌به‌فرد چان در فیلم The Fearless Hyena باعث می‌شود در حین اجرای ضربات مشت و لگد، احساساتی چون خنده و گریه را نیز نشان دهد.

متأسفانه، غنای احساسی بخش سوم فیلم به دلیل نبود ضرب‌آهنگ احساسی در نیمه اول، کمی ناگهانی و ناهماهنگ به نظر می‌رسد. با این حال، فیلم The Fearless Hyena یک فیلم کونگ‌فوی برجسته است. استفاده از مضامین معمول فیلم‌های رزمی و تغییر هنجارهای سنتی طراحی مبارزه با وارد کردن احساسات عاطفی، این فیلم را به نمایش کاملی از توانایی‌های جکی چان به‌عنوان بازیگر و کارگردان تبدیل کرده است.

۷. فیلم Miracles: The Canton Godfather (محصول ۱۹۸۹)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

جکی چان نه‌تنها به‌عنوان بازیگر، بلکه به‌عنوان کارگردان نیز از تجربه در ژانرهای مختلف ابایی نداشته است. او در فیلم Miracles: The Canton Godfather هم بازی کرده و هم کارگردانی بخش‌هایی را که در آن‌ها حضور نداشته، برعهده داشته است. فیلم داستانی پخته و واقع‌گرایانه دارد که توانایی چان در اجرای نقش‌های ملودرام را به‌خوبی نشان می‌دهد، هرچند همچنان شامل چند صحنه اکشن به‌یادماندنی نیز هست.

این اثر سینمایی یکی از فیلم‌های خوب دوران ابتدایی حرفه جکی چان است و تماشای آن برای هوادارانی که می‌خواهند کارهای پیش از هالیوود او را ببینند، توصیه می‌شود. صحنه‌های اکشن آن به او اجازه می‌دهد بدل‌کاری‌های نفس‌گیر و خطرناکش را به نمایش بگذارد که همگی را خودش اجرا کرده است. البته باید برای رسیدن به آن صحنه‌ها کمی صبر کرد، چون در کل فیلم که دو ساعت طول می‌کشد، فقط سه صحنه اکشن بزرگ وجود دارد. اما بازی دراماتیک جکی چان ارزش دیدن دارد و همان صحنه‌ها آن‌قدر دقیق طراحی شده‌اند که صبر کردن را توجیه می‌کنند.

۶. فیلم Project A: Part II (محصول ۱۹۸۷)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

جذابیت ذاتی جکی چان به‌عنوان بازیگر، دنباله‌ای را زنده نگه می‌دارد که ادامه یکی از بهترین فیلم‌های کارگردانی شده اوست. در فیلم Project A: Part II او در نقش یک سرباز ظاهر می‌شود که با موقعیت‌هایی غیرقابل‌باور روبه‌رو است. این قسمت نسبت به قسمت اول فیلم کنترل‌شده‌تر و محدودتر است اما این باعث نمی‌شود که بهتر باشد. داستان فیلم به جذابیت قسمت نخست نیست و مخاطب دوست دارد زمان بیشتری به دزدان دریایی اختصاص می‌یافت، چرا که آن‌ها بهترین دیالوگ‌ها را دارند.

با وجود این نقاط ضعف، فیلم Project A: Part II همان چیزی است که از یک فیلم معمولی جکی چان انتظار می‌رود: صحنه‌های اکشن خارق‌العاده، به‌ویژه در اوج فیلم. تعداد افرادی که او در سکانس نهایی با آن‌ها مبارزه می‌کند، قابل‌شمارش نیست اما او با لبخندی که همانند مشت‌هایش فریبنده است، همگی را از پا درمی‌آورد. تنها ایراد اصلی فیلم، مقدمه طولانی آن است که خیلی طول می‌کشد تا به اصل ماجرا برسد؛ اما وقتی به آن مرحله برسیم، این فیلم به اندازه هرکدام از بهترین فیلم‌های کمدی رزمی جکی چان لذت‌بخش است.

۵. فیلم Operation Condor (محصول ۱۹۹۱)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

دنباله‌ای که جکی چان به‌تنهایی کارگردانی کرده و ادامه فیلم Armour of God است، هیجان را بیشتر می‌کند و یک ماجرای جذاب دیگر از شخصیت معروف او، «هاوک آسیایی» ارائه می‌دهد که در آن جکی چان در صحرا به دنبال طلای نازی‌ها می‌رود. این فیلم نسبت به نسخه اول گسترده‌تر و پیچیده‌تر است و از اضافه شدن لحنی اغراق‌آمیزتر به ماجراهای شخصیت بهره می‌برد.

Operation Condor یکی از بهترین فیلم‌های اکشن جکی چان در دهه ۱۹۹۰ است و همچنین شرور داستان هم به‌یادماندنی است. کل داستان به نظر می‌رسد که یک ادای احترام عمدی به فیلم‌های ایندیانا جونز باشد که الهام‌بخش چان برای خلق این شخصیت بوده‌اند. اما نگارش کلیشه‌ای شخصیت‌های بومی و زنان در فیلم دیگر جذاب نیست و اگر فیلم کمبودی دارد، آن کمبود صحنه‌های مبارزه از جکی چان است.

۴. فیلم The Young Master (محصول ۱۹۸۰)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

یکی از نخستین فیلم‌هایی که جکی چان کارگردانی کرد، فیلم The Young Master بود و در آن برای اولین بار در یک فیلم استودیوی گلدن هاروست بازی کرد. این استودیو نقش بزرگی در محبوبیت سینمای هنگ کنگ در سطح جهانی داشت و سهم زیادی در تبدیل جکی چان به یک نام آشنا در سراسر جهان داشت. بدن‌سازی فوق‌العاده و تخصص چان در هنرهای رزمی فیلم را با لحظات دیوانه‌وار پر کرده است، به‌ویژه مبارزه نهایی ۲۰ دقیقه‌ای که بی‌رحمانه ادامه دارد و به آرامی کنترل صحنه را به جکی چان می‌دهد تا جریان را علیه دشمنانش تغییر دهد.

نظم و ترتیب در فیلم The Young Master تقریباً در تضاد با فیلم‌های اکشن پر هرج‌ومرجی است که جکی چان در طول حرفه‌اش ساخته، اما این فیلم به‌عنوان نمایشی از استعداد چان در کارگردانی عمل می‌کند. این فیلم هم یک معمای هیجان‌انگیز و هم یک فیلم اکشن است که هر دو ژانر را به‌خوبی متعادل کرده و هرگز از هدف پایان داستان غافل نمی‌شود.

۳. فیلم Police Story 2 (محصول ۱۹۸۸)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

این فیلم دنباله‌ای وفادار به نسخه اول است اما در اینجا کارگردان جکی چان لحن متفاوتی را انتخاب کرده تا تنش‌ها و فشارهای شغل شخصیتش را بیشتر نشان دهد. نه تنها شروران جدیدی هستند که باید جلویشان بایستد، بلکه دشمنان نسخه قبلی هم برای گرفتن انتقام بازگشته‌اند. این یک داستان کلاسیک پلیسی و اکشن است که باعث شد این مجموعه دو فیلم داشته باشد تا اینکه در ۲۰۰۴ با فیلم New Police Story ریبوت شود. یکی از دنباله‌های بسیار مورد انتظار جکی چان، نسخه دوم New Police Story است، اگرچه پس از اعلام آن در ۲۰۲۳ هنوز خبری منتشر نشده است.

اگرچه تغییر لحن برای داستان به کار رفته بهتر جواب داده و هنوز کمی از طنز فیلم اول هم در فیلم Police Story 2 هست، اما ممکن است بیننده‌ها دوست داشته باشند استعداد کمدی چان را بیشتر ببینند. با این حال، طرفداران کارهای جکی چان همچنان از هنر رزمی چشمگیر او لذت می‌برند. صحنه‌های اکشن نه‌تنها پیچیده‌اند بلکه با سرعت بالایی پیش می‌روند و انرژی و هیجان زیادی به فیلم تزریق می‌کنند، به‌ویژه سکانس زمین بازی.

۲. فیلم Project A (محصول ۱۹۸۳)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

خیلی پیش از اینکه تام کروز به‌خاطر بدل‌کاری‌های خطرناک و جلب هواداران زیاد شهرت پیدا کند، جکی چان بازیگری بود که این سبک فیلم‌سازی اکشن را در عصر مدرن هالیوود رایج کرد. یکی از بهترین نمونه‌های تعهد او به کارش، پرش ۷۲ فوتی در فیلم Project A است که می‌توانست خیلی راحت به فاجعه تبدیل شود.

فیلم Project A فیلمی است که باعث شد جکی چان تا آخر عمر بدل‌کاری‌های خودش را انجام دهد و بدون آن، شاید آن شهرت و اعتبار را به دست نمی‌آورد. اما فیلم Project A بسیار بیشتر از نقطه شروع یک جنبه کلیدی در حرفه جکی چان است. این یک ماجرای دزدان دریایی با داستانی پیچیده و جذاب است. اما نکته برجسته آن، کنترل کامل چان روی بدنش است که با استفاده از جاذبه زمین و تعادل نامطمئن روی کشتی، بدل‌کاری‌های خنده‌دار و نفس‌گیر انجام می‌دهد که بیننده هم تعجب می‌کند و هم می‌خندد.

۱. فیلم Police Story (محصول ۱۹۸۵)

فیلم‌های جکی چان که در آن‌ها کارگردانی و بازی کرده است

فیلم Police Story نه تنها بهترین کار جکی چان به‌عنوان کارگردان است، بلکه شاید بهترین فیلمی باشد که او در آن بازی کرده است. تماشای دوباره آن، امروز مثل دیدن گلچینی از شاخص‌ترین لحظات جکی چان است، چون تقریباً هر صحنه‌ای از این فیلم به یک لحظه نمادین در کارنامه او تبدیل شده است. بازیگر به شکلی بی‌نظیر کمدی و اکشن را ترکیب می‌کند، طوری که هرکدام مکمل و تقویت‌کننده دیگری باشند.

داستان اکشن کمدی Police Story تأثیر فرهنگی عمیقی روی سینما گذاشته و بسیاری از فیلم‌های شناخته‌شده ژانر از آن الهام گرفته‌اند. این فیلم به‌خاطر کارگردانی جکی چان نیز سود برده، چرا که تمرکز بر خطر بدل‌کاری‌های او باعث شده هیجان و سرمایه عاطفی فیلم برای تماشاگران بیشتر شود، کسانی که دلشان برایش می‌تپد و او را در برابر همه مشکلات حمایت می‌کنند. فیلم Police Story فیلمی است که تمام آنچه از یک فیلم جکی چان انتظار دارید را به شما می‌دهد و هیجانی به شما می‌بخشد که شاید در هیچ فیلم دیگری پیدا نکنید.


منبع: screenrant

منبع: gamefa.com

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×